Общи условия

                                                           

     ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА NEVAKIDS.BG


Прочетете внимателно описаните по-долу условия преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате уеб сайта nevakids.bg се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия.

Настоящият документ съдържа Общи условия, които уреждат взаимоотношенията между НЕВАКИДС ООД (наричан по-долу nevakids.bg) от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн nevakids.bg .

 

1.     ЛИЧНИ ДАННИ

Потребителите на сайта могат да закупят предлаганите от Nevakids.bg детски играчки и артикули с или без регистрация. При регистрацията трябва да въведете, Вашето име и фамилия, адреса, който ще се използва за доставка, e-mail и телефон(и) за връзка. 

Nevakids.bg гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. 

Nevakids.bg  защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни.

С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия"" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

 

2.     ЦЕНИ

Всички посочени цени в сайта са с включен ДДС
Nevakids.bg си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките са изчерпани. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица Nevakids.bg  уведомява клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

 

3.    ДОСТАВКА 

Доставката на поръчаните детски играчки и стоки се извършва по избраният от Потребителя начин и според посочените срокове. Nevakids.bg си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни без да информира предварително Потребителят, и да удължава сроковете над 7 дни с предварителното одобрение от страна на Потребителя. 
Nevakids.bg си запазва правото да променя под-изпълнителя извършващ доставката без да предупреждава предварително Потребителя стига това да не променя начина на доставка.

Веднага след предаване на стоката на куриер, Nevakids.bg се освобождава от риска, който се прехвърля върху клиента. Nevakids.bg не носи отговорност  за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

При предаване на стоката клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявената поръчка, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. 

В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Nevakids.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

 

4.   ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и /след регистрация/ да поръчва обявените стоки на Интернет магазина /името на сайта/.
Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

Потребителят/клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице  чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява Nevakids.bg  за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване. 

Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на страницата Nevakids.bg 

Nevakids.bg  не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличности, изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки.

В случай, че няма възможност да бъде осигурен желания от Вас артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или имейл, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули.


5.   ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНА СТОКА

         В срок от 14 работни дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия

6.1   Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена) 

6.2   Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба

6.3   Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива

6.4   Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента